2.3.2016

Singapore fling, 7. päivä

Tummakaan iho ei siedä kokopäiväistä tropiikin aurinkoa.
Onget on viritetty, nyt odotetaan ja mietiskellään.

Puut varjostavat, mutta kevyesti.
Koirakaan ei ulkoile omin koivin siinä helteessä ellei ole pakko.


Tuhon siemenet: kova tuuli, hankalat grillihiilet ja sytytinneste. 

Palmujen takana Malesia, välissä kalaviljelmiä.

Slavina täytti vuosia, ja pääsin tyttären mukana nuorten synttäripicnicille puistoon, Malesiaa vastapäätä olevalle rannalle.

Perillä taksista noustessa keskipäivän kuumuus kävi päälle ikään kuin navakka merituuli olisi avannut valtavan uuninluukun, jonka polttavassa ongassa  laahustimme asfaltoituja polkuja grillipaikalle numero 54.  Sellaisen voi varata verkossa, varaukseen kuuluu grillaustaso, pöytiä ja palleja, kaikki tukevaa betonivalua, jota tuuli ei taatusti vie mukanaan.

Grillipaikkoja oli parinsadan metrin välein pitkin heleän vihreää rantanurmea, jonka erotti merestä
kapea hiekkakaistale, kaistaleella vaikuttava määrä meren tuomaa muovijätettä.

- Malesiasta tullutta, tytär totesi lakonisesti. Siihen oli helppo uskoa, sillä täällä meidän puolellamme,  hoidetussa singaporelaispuistossa ei ollut roskan roskaa, ellei sellaiseksi katsonut palmusta pudonnutta liaaninpalasta.

Käteeni lyötiin lämmin siideripullo. Jätin nuoret asettelemaan picnicaineksia pöydille ja lähdin tutkimaan parin viimeisen päälle varustautuneen sunnuntaikalastajan onkien virittelyä. Päästä varpaisiin kankailla valolta suojautuneet miehet pyydystivät tutkimusmatkani aikana vain huomattavan määrän merilevää, mutta kalastamisessa ei tärkeintä taida olla saalis vaan prosessi.

Siinä vaiheessa kävin rasvaamassa koko nuorisokatraan aurinkovoiteella, joka kerrankin oli mukanani. Ilmeni nimittäin, että kukaan näistä vaaleaihoisista venäläissyntyisistä ei ollut suojannut itseään auringolta, vaikka he aikoivat viettää koko iltapäivän auringonlaskuun asti paahteessa ja tuulessa.

- Ihosyöpäkandidaatteja, ärisin ja läiskin paksut kerrokset voidetta valmiiksi punoittaville poskipäille ja harteille.   Uskon säästäneeni heidät pahimmalta kivulta, vaan mikä saa nykyaikana ihmiset olemaan noin välinpitämättömiä omasta terveydestään ? Nuoruuden luulo haavoittumattomuudesta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti