29.2.2016

Singapore fling, 6. päivä

Kiinalaisesta uudestavuodesta on jäänyt rusetteja
Ernest Goh:n eläinaiheisia valokuvia on  Tiong Bahrussa siellä täällä.
Pastellisävyjä...
...pastellisävyjä.
Kunnostettujen art deco-talojen detaljit ovat usein terracottaa ja välimeren sinistä.
.
Yoga Movementin studion hämärässä on betonipintoja ja mustia joogamattoja. Studion ovet ja ikkunat ovat auki molemmin puolin, kuuma ilmavirta pyyhkii kadulta sisään ja takapihan kautta ulos tuoden kadun ääniä mukanaan. Parin vuoden tauon jälkeen taivuttelen ja hengittelen sirojen aasialaisten välissä muina naisina ja löydän pakaralihakset, joiden luulin jo menneen manan majoille. Kuntosalitreeneistäni on ollut iloa vatsan ja hauisten osalta ,mutta onhan kropassa paljon muutakin rääkättävää.

Tiong Bahrun kaupunginosa on ehyenä säilynyt art deco-kokonaisuus, jossa hipsteriys on huipussaan. Kannattaa tulla tänne Little Indiasta, vaikka lähempääkin löytyy joogasaleja, pikku- Intiassa kun ollaan, sillä jälkikahveille on kivempi mennä kauniiseen kuin rohjaiseen paikkaan. Viereinen Plain Vanilla tarjoaa paitsi ziljoona tee/kahvi- ja muffinilajiketta myös keinun, lukunurkkauksen, kukka-asetelmia ja samanhenkistä seuraa, silmänruokaa, jos ei keskusteluseuraa.

Tiong Bahrun monista ihanista ominaisuuksista - arkkitehtuuri, puhtaus, lakanpunarunkoiset palmut, söpöt kirjakaupat ja vaatemyymälät - valitsen tällä kerralla kuvattaviksi sen värit. Rakennukset ovat puhtaan valkoisia, niiden yksityiskohdissa on välimerellisiä viileän raikkaita pastellisävyjä sekä terrakottaa. Kun näitä värejä on siellä täällä pieninä pintoina, ne eivät ole päällekäyviä vaan luomassa tunnelmaa ja kiinnittämässä katsetta.

Valokuvaaja Ernest Goh tuli tunnetuksi hurmaavista kanojen muotokuvista, joista tuli kirja, lyhytfilmi ja jatkoa muun muassa kalojen ja vuohien kuvina. Gohn elämää suurempia eläinkuvia löytyy Tiong Bahrun julkisivuilta viisi, niitä etsiessä tutustuu samalla alueeseen.

2 kommenttia:

  1. Voi ei. Taas kadehsin. Mahtavaa kun on aikaa syventyä muuhunkin kuin pääturistinähtävyyksiin.

    VastaaPoista
  2. Tämä on jo 4. (5.?) käyntini, seurana täällä asuva tytär sulhasineen, joten ihmekö tuo, että näen muutakin. Toivonkin, että postauksistani olisi iloa muille tänne suuntaaville. Mun piti kuvata pieniä arkipäiväisyyksiä, mutta sepä ei ole ihan helppoa. Milloin ei kehtaa kuvata, milloin valo on väärä.

    VastaaPoista