25.2.2016

Singapore fling, 3. päiväKaksi muotibloggaria.
Kattoterassilla.

Lehden muotikuvauksia museon edessä.

Odottelua.

Osa keskeneräistä valtavaa taideinstallaatiota City Hall-metroaseman edustalla. "Rotuun, kieleen tai uskontoon katsomatta."

Satoi kuuroina koko päivän. Ilma raikastui sateen ajaksi, mutta sen loputtua oli taas tukahduttavaa.
Lähdin iltapäivällä, pientä flunssaani hoidettuani, vasta-avattuun ja hyvin ilmastoituun National Gallery Singaporeen.

Rakennus majoittaa Singaporen ja Kaakkois-Aasian suurimman modernin taiteen kokoelman - jota en löytänyt mistään. Nousin hissillä kuudennen kerroksen kattoterassille ja jäin pitkäksi aikaa nauttimaan sen upeista istutuksista ja kattonäkymistä. Peikonlehteni sukulaiset ovat siellä kaksimetrisiä, kuten kaikki muutkin tutut huonekasvit.

Valtavassa rakennuksessa oli yht'aikaa useita isoja näyttelyitä, useita ravintoloita, ja lisää ollaan avaamassa molempaa lajia. Katutason valoisassa kahvilassa tilasin cappuccinon ja katselin kauempana häämöttävää Marina Bay Sandsin hauen - veneen? - muotoista rakennusta.

Singaporen keskusta on yhtä modernin arkkitehtuurin ja taiteen riemukavalkadia. Vanhaa on hyvin vähän jäljellä, sekin liian perusteellisesti kunnostettua. Naapurivaltioihin Malesiaan ja Indonesiaan verrattuna Singapore on kuulema kuin steriili arvaruusalus, siisti, Suomeakin säädellympi, turvallinen. Koetan edes täksi ajaksi luopua arvostelemisesta ja antaa tilaa uusille vaikutteille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti