13.2.2016

Luottokamaa

Varustelua
Kasaan irtaimistoa keskilattioille ja laatikoihin, peittelen muovilla ja suojaan kankailla, vähän ja hitaasti. Samalla rakennan evakkoläjää ja matkakasaa.

Matkakasa on pienin. Sen tulee mahtua matkalaukkuun ja toimia tropiikissa, kaupunkiolosuhteissa. Koska perillä on pesukone, selviän pienellä vaatemäärällä. Singaporesta saa kaikkea, mitä täälläkin, sekä sellaista, mitä meillä ei, etenkin luksuskamaa miljardööreille, joiden määrä väkilukuun suhteutettuna on siellä maailman tihein.

Mutta luonnonkosmetiikan kanssa tilanne siellä on niin ja näin. L'Occitane ja Kiehls sieltä löytyvät, mutta ne eivät ole lähelläkään  aitoa, sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, vaikka kovasti yrittävät sellaista mielikuvaa luoda. Singaporen merkki- ja laatutietoinen keskiluokka ei ole vielä herännyt eettiseen ja ekologiseen kuluttamiseen. Matkakasaani tulee siksi luonnonkosmetiikkaa.

Santén  Brilliant Care hiushoito lyö muut laudalta. Weledan hoitoaineesta ei ollut iloa, ellei saa kiksejä maailman vanhimman luonnonkosmetiikkayrityksen rahallisesta tukemisesta. Santén tuote on huippu  - mitä kuivempi ja karheampi kuontalo, sitä enemmän siitä pitää. Pikkuinen määrä riittää ja huuhdella voi saman tien - minä en viitsi odotella edes suositeltua kahta minuuttia. Rahaa siihen menee noin 14 € verran.

Biosoliksen suojakerroin 15:n UVA-UVB aurinkovoide on välttämätön. Vartti ilman suojaa tropiikin poltteessa ja nenä, poskipäät, olkapäät ovat karrella, vaikka kulkisi vain kauppakeskuksesta toiseen. Weledalla oli monta vuotta stten erinomaiset aurinkotuotteet, mutta EU:n kieltäessä fysikaaliset suojat, se lopetti niiden valmistamisen. Miten Biosolis on siihen pystynyt, ja miksi ei Weleda, en tiedä. Pääasia, että voide suojaa pitkään, on kosmeettisesti miellyttävä - ei tahmea, ei jätä näkyvää kalvoa, pysyy kauan iholla - eikä vahingoita vesistöjä kuten normikosmetiikka.

Tyttärelle vien pyynnöstä "ensimmäisen luonnonkosmetiikkaa olevan CC-voiteen" Aloréelta, ovh 33€. Näiden kanssa olen aivan avuton, en käytä enkä pidä muun kuin kosteusvoiteen tunnusta kasvoillani, mutta Natura Zonen myyjätär kehui spontaanisti Second Life-voidetta ihanaksi.

Natura Zone oli siirtynyt Mikonkatu 11:een. Muutossa on tapahtunut merkittävä parannus niin sijainnin kuin sisustuksen suhteen - palaan sinne vielä tutkimaan nurkat tarkemmin, mutta olipa siellä ystävällinen henkilökunta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti