1.1.2016

Tontut joulupäivänä

Tontut urheilevat.
Pukki palaa Korvatunturille.
Kohti valoa.
Avoin meri.

Huipulla tuulee.

Happy!

Joulupäivän viimassa näimme hölkkääjiä tonttulakit päässä. Joulupukki oli korvannut Petterin vespalla ja pöristeli ohitse. Vieraamme toivotteli hyvää joulua vastaantulijoille, ja muutaman mykän tuijottajan jälkeen hän alkoi saada iloisia toivotuksia takaisin. 

Uunisaarta pyyhki tiukka viima. Pärskeet kastelivat kallioisia rantoja. Kylmä aurinko häikäisi matalalta ja lähestyi horisonttia. Liuskasaaren kierrettyämme kipitimme kiireesti kotiin takkatulen ja kalapöydän ääreen. 

Vieraalle maistui kyllä graavisiika, sinappisilli, kylmäsavulohi ja poron sisäpaisti, mutta lievästi hapanimelä pannacotta veti hänen suunsa vinoon, eikä aattolounaan perinteistä riisipuuroa mennyt lusikallista enempää. Piparkakun ja sinihomejuuston yhdistelmä oli yllättäen succé.

Tapanina joulu alkoi jo pitkästyttää. Vieraani jatkoivat matkaa kuka minnekin, jäljellä oli jääkaapillinen tuoreutensa menettänyttä ruokaa ja nurkassa pölyyntyvä joulukuusi.

Loppuvuosi tarvitsee joulunsa, muuten vuodenaika olisi liian kova ja ankea. Mutta sen ohitettuani alan odottaa sitä valoa, jota tulee pitenevien päivien myötä, ei tuikkeena kuusen oksilta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti