7.1.2016

Elämyksiä

Matkalla viimassa ja pakkasessa..
...perillä, Musiikkitalon ikkunoiden turvassa.

Oih, mikä loppiainen! Olin kerrankin ollut kaukaa viisas ja hankkinut lipun Musiikkitalon loppiaiskonserttiin. Miten muka on niin hankalaa mennä konserttiin? Pari klikkausta vain, muka hankalaa. Liian usein olen jälkikäteen lukenut, mitä ihanaa olen taas jäänyt paitsi.

Nytpä kuulin Sostakovichin valloittavan Jazz-sarjan nr 2. Maailmanluokan staran, John Malkovichin, performanssi pianisti Anastasia Terenkovan kanssa oli synkkä yksinpuhelu Ernesto Sabaton sanoin -Report on the Blind- ja Alfred Schnittken musiikki oli kuin Sabaton tekstiin sävelletty, vaikka ne ovat syntyneet eri aikoina, eri paikoissa.

Tällaisen elämyksen jälkeen askel kotiin on kevyt ja mieli ylevä, vastaviimassa ja pakkasessakin.

Koti on taas tyhjentynyt, tyttäret idässä ja lännessä omiin elämiinsä palanneina. Viimeinen  lähtijä raahasi Seutulan talvipimeässä nyssäköitään kohti terminaalia ja huuteli vielä liukuovelta äidilleen rakkauden vakuutuksia. Ehkä he vielä palaavat, ehkä eivät, mutta olen päättänyt päästää irti ja luoda sen hiton "oman elämän", kuten he kehoittavat. Tämä blogin tarkoitus on dokumentoida sitä prosessia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti